KATEGORİLER
GÜL BAHÇESİ
GülBahçeTR
Sinema Bahçesi
Spor ve futbol
Magazin
Sinema ve Filmler
TV Rehberi
PARA-KREDİ
Sağlık Bahçesi
Moda
Anne ile Bebeği
Teknoloji Bahçesi
Kolay Kredi
MAGAZİN
Karadağlı Hülya'ya özendi ama
Serengilin hücre anıları
Ölmeden önce ne yapmalı
Türk Viagrası
Plajda ne yapılmaz.
SPOR
Roberto Carlos'un hedefi
Takımların transfer dosyası
Fransada üzücü kaza
Arjantinlilerin havuz keyfi
Avrupanın en büyüğü Milan
SAĞLIK
Kulak çınlamasını hafife almayın
Egzersiz kalp için de en iyi tedavi mi?
Bitkilerin gücünü hissedin
Limon diyeti ile zayıflayın
Havuzdan sonra sabunla yıkanın
SİNEMA
Zor Ölüm
Üç gün içinde öleceksin
Aşk Manzaraları
Kuzuların sessizliği
Maskelibeşler Irak
<$Blo9 Temmuz 2007 Pazartesi
<$BloKısa dönemde hızlı kilo vermek

<$Blo


Yazın sıcaklığını iyice hissetmeye başladığımız bugünlerde kilolarınızla başınız belada mı? Nil Şahin sizlerden gelen soruları yanıtlıyor!
19 yaşındayım, 68 kiloyum 1.63 boyum var. Acilen zayıflamalıyım, çünkü çok yakında bir düğünümüz var. En önemlisi önceden böyle değildim. Ergenlik döneminden sonra böyle oldum. Eski halime geri dönmek istiyorum.

Düğün, parti, yaz gibi dönemler yerine kendi sağlığınız için kilo vermek istemeniz daha doğru olacaktır. Kısa dönemde hızlı kilo verme metabolizmayı yavaşlattığı için geri kilo almak kaçınılmaz olmaktadır. Haftada 1 kilodan fazla kilo verdirdiğini iddia eden şok diyetlerden uzak durmalısınız. Günde 6 öğün beslenmeniz ve 8-15 su bardağı su içmeniz önemlidir. Öğün atlamayın ve öğünlerinizin arasında 2-3 saat olmasına dikkat edin. Dört saatten fazla aç kalmayın. Şeker ve yağ içeriği yüksek ve besin kalitesi düşük besinleri beslenme programınızda sınırlayın. Haftada 3-4 kez yarım saat süresince hızlı tempoda yürüyüş yapın.

Ben 14 yaşındayım. Kilom 57, boyum 1.60. Kilo vermek istiyorum. Ne yapabilirim?

Gelişme çağında olduğundan ötürü, zayıflama diyetlerinden uzak durman gerekir. Kilo vermek için yeterli ve dengeli beslenmeli ve spor yapmalısın. Az ve sık beslenmeye özen göstermeli ve öğün atlamadan beslenmelisin. Abur cubur türevi yiyecekler yerine vitamin ve mineralden zengin olan sebze ve meyveleri, asitli ve şekerli içecekler yerine kalsiyum kaynağı olan ayranı tercih etmeye özen göster. Günde 8-15 su bardağı su içmelisin. Bunun yanı sıra, zevkine ve yaşam tarzına uygun olan bir spor faaliyetine düzenli olarak katılman enerji harcamanı arttırarak, kilo vermende sana yardımcı olacaktır.

Önceden birçok şey yiyebiliyorken, diyet yapmaya başlayınca vücudun bu sisteme alışması ne kadar sürer?

Vücudun diyete alışması, kilo vermenin yavaşlaması anlamına gelir. Bu nedenle, vücudun diyet enerjisine alışması istenmeyen bir durumdur. İştah ise, kişiye özel hazırlanmış olan diyete birebir uyum ile zamanla azalır. Zayıflama programlarında esas beklenen, sağlıklı beslenmeyi öğrenerek ve yaşam tarzı haline getirerek ideal kiloya ulaşmaktır.

19 yaşındayım. Armut tipindeyim. Basenlerimden şikâyetçiyim. Genelde diyetlerde bol su içilmesini söylüyorlar fakat bende tansiyon düşüklüğü var. Bol su içince vücuttaki tuz oranı düştüğü için başım dönüyor. Ayrıca gene diyet yapamıyorum Çünkü aç kaldığımda da başım dönmeye başlıyor. Ne yapmam gerekiyor? Tek çare spor mu?

Sağlık durumuna ve bireysel özelliklerine uygun olan bir diyet, tansiyonun düşmesine ve başının dönmesine neden olmaz. Senin özelliklerindeki biri için en uygun beslenme tarzı az ve sık beslenmedir ki, bu öneri zayıflamak isteyen bireyler içinde geçerlidir. Günde 6 öğün beslenmeye ve öğün atlamamaya özen göstermelisin. Öğünlerin arasında 2-3 saat olması ve dört saatten fazla aç kalmaman gerekir. Günde yapacağın yarım saatlik hızlı tempolu yürüyüş zayıflamana yardımcı olacaktır. Basen bölgesindeki sorununun giderilmesi için senin için hazırlanmış olan bir diyet programını ve egzersiz programını bir arada yürütebilirsin. Fakat egzersiz programına dikkat etmelisin. Çünkü yoğun ve uzun süreli egzersizlerde hissedeceğin susuzlukla içeceğin fazla miktarda su tansiyonun ile ilgili problem yaratabilir. Bu durum için önerim tuzlu ayran için.

Benim 5 kilo fazlam var. Nasıl verebilirim? Boyumu tam olarak bilmiyorum ama 1.65’e yakın. Ne yapabilirim?

İdeal vücut ağırlığınızın belirlenmesi için yaşınız, boyunuz ve vücut yapınız hakkında fikir sahibi olunması gereklidir. Beş kilogram fazlalığınız olduğuna karar verebilmek için bu bilgilerin bilinmesi önemlidir. Sağlıklı bir beslenme tarzı benimsemelisiniz. Öğün atlamayın ve az ve sık beslenin. Günde 8-15 su bardağı su için ve haftada 3-4 kez günde en az yarım saat yürüyüş yapın.

Dyt. Nil Şahin Gürhan
nil@nildiyet.com
www.nildiyet.com
0 216 348 73 15

Etiketler: , , , , ,

<$I180 Yorum>

<$BloYorum Gönder

<$BloKaydol: Kayıt Yorumları [Atom]